Familie Medieplan

Når medier bruges omhyggeligt og passende, kan medier forbedre dagligdagen. Men når de bruges uhensigtsmæssigt eller uden omtanke, kan medier fortrænge mange vigtige aktiviteter såsom ansigt til ansigt-interaktion, familietid, udendørsleg, motion, offline-tid og søvn. Ved at oprette en brugsplan for medier i Jeres familie kan I blive opmærksom på, hvornår I bruger medier og til hvilket formål. Dette kræver, at forældre tænker over, hvad de ønsker, at disse formål skal være. Værktøjet nedenfor hjælper dig i gang.

Tilpas denne plan til familien:

Hver overskrift efterfølges af eksempler eller forslag. Kontroller de elementer, der gælder for familien, så de passer til medieplanen. De ekstra tekstbokse kan bruges til at tilføje yderligere oplysninger, der er specifikke for familien.

Tilpas til hvert barn:

Nogle af disse ting gælder for hele familien, mens andre muligvis måske kun gælder for visse børn i husstanden. Tilpas medieplanen ved at indtaste barnets navn på planen. Hold løbende medieplanen opdateret.

Dato: 12-08-2020


1. Personlige Oplysninger

Familie, navn, alderstrin og fødselsdag


Familienavn er påkrævet.
År er påkrævet

2. Kontooplysninger

Brugernavn, adgangskode, email og fødselsdag til hjemmesider


@

3. Skærmfrie Zoner

At have skærmfrie områder i hjemmet er vigtigt. Vælg fra listen nedenfor og føj dem til planen for at sikre, at I alle er enige om, hvor skærme IKKE er tilladt. Tilføj andre skærmfrie områder, der er specifikke for familien.


Mobilenheder og TV'er er IKKE tilladt i de følgende skærmfrie zoner i hjemmet:


4. Skærmfrie Tidspunkter

Enheder som TV, telefoner, computere, spil eller anden elektronik bør kun bruges på bestemte tidspunkter. Middagstid og før sengetid er vigtige, men der kan også være behov for mere udvidede pauser fra teknologi hver dag - især for familier med meget små børn.


Jeg vil ikke bruge mobile enheder eller andre skærme i de følgende tidspunkter:


5. Enhedsforbud

Alle familier er forskellige, men det er en god ide at beslutte, hvornår enheder kan bruges og hvor de skal opbevares.


Enheder IKKE i brug skal opbevares i:


6. Vælg & Diversificer medier

Vælg medier, der fremmer børns udvikling:

Mere end 80.000 apps er mærket som uddannelsesmæssige, men lidt forskning har demonstreret deres faktiske kvalitet. Produkter, der er fremhævet som "interaktive", skal være kreative nok til at udvikle børn.

Diversificer mediebrug:

Brug medier på en måde, der fremmer interaktion, forbindelse og kreativitet. Forskellige typer medier kan hver især have potentielle fordele, så mediebrugen diversificeres bedst, så ikke al ens tid bruges til at udføre en bestemt aktivitet.


Når vi har fritidsskærmtid, må jeg:


7. Offline & Online

Medier og digitale enheder er en integreret del af vores verden i dag. Fordelene ved disse enheder kan, hvis de bruges moderat og passende, være store. Men forskning har vist, at ansigt til ansigt-tid sammen med familie, venner og lærere spiller en vigtig rolle i at fremme børns læring og udvikling.


Ved at reducere skærmtid får vi mere tid til:


8. God Opførsel

At være høflig og have god manerer er lige så vigtige, som de altid har været. At have en mobiltelefon eller en mobil enhed er IKKE en undskyldning for at glemme vores manerer.


Vi vil vise gode mediemanerer, ved sy:


9. Digital Borger

Tal med børn om at være gode "digitale borgere" og diskuter de alvorlige konsekvenser af online mobning. Hvis et barn er offer for cybermobning, er det vigtigt at tage handletiltag. Vær opmærksom på børns og teenagers mentale sundhedsbehov, hvis de bliver mobbet online og overvej at adskille dem fra de sociale medieplatforme, hvor mobningen forekommer.


Vi vil være gode digitale borgere, ved at:


10. Digital Sikkerhed

Hold dit barn sikkert ved at behandle medier, som du ville gøre med alt andet i dit barns liv.


Jeg vil følge disse digitale sikkerhedsregler, ved at:

11. Søvn & Træning

Alle børn har brug for masser af søvn og træning hver dag.


Jeg får nok søvn og træning, ved at:


12. Vilkår & Betingelser

Ved at udfylde, accepterer og udskrive denne medieplan accepterer jeg, at jeg vil overholde ovenstående punkter.
13. Gem og Udskriv

Print denne formular for at gemme den. Forlader du siden, vil indholdet IKKE blive gemt.